woonkrediet simulatie

Door | 29 januari 2012

Wanneer u van plan bent om een woning te financieren, dan spreekt het voor zich dat u eerst met de nodige aandacht informatie moet doornemen. Een woonkrediet is een complex financieel krediet. De consument heeft de keuze tussen enorm veel vormen. Denk bijvoorbeeld maar aan de rentevoet. De keuze tussen een vaste of een variabele rentevoet hangt af van het persoonlijke leven van de toekomstige kredietnemer. Ook qua hypotheekvorm is er een ruime keuze. Toch is het mogelijk om als consument zelf rond te kijken waar u het best een financiering voor uw woning afsluit.

Dankzij een woonkrediet simulatie is het mogelijk om te berekenen hoeveel u maandelijks zou moeten aflossen bij een aanbieder indien u beslist om bij deze aanbieder een krediet af te sluiten. U hoeft dan gewoon in de simulator in te geven wat u wenst, zijnde het bedrag, looptijd, welke rente en dergelijke. Aan de hand van uw gegevens zal de woonkrediet simulator dan een berekening doen. Wel moet men melden dat niet iedere aanbieder dergelijke simulatie heeft op de site. Zoals reeds gesteld: het is een complex product en de consument heeft vele keuzemogelijkheden. Dergelijke simulatie is dan ook niet gemakkelijk samen te stellen.

Indien het niet mogelijk is om gebruik te maken van een woonkrediet simulator, dan kan een bankmedewerker van desbetreffende financiële instelling u zeker en vast helpen. Op kantoor kunnen ze dan de nodige berekeningen uitvoeren. Ook kunnen ze u daar advies verlenen aangaande tal van zaken over het woonkrediet. Denk dan bijvoorbeeld aan de fiscale voordelen en dergelijke. Wanneer u echt door de bomen het bos niet meer ziet, dan kan meer gespecialiseerd advies u wellicht helpen. Een woonkrediet simulator is een indicator, een hypotheekadviseur kan aan de hand van uw persoonlijke situatie dan een zoektocht starten naar een woonlening die het best bij u past. Enerzijds kijkt deze welke lening (qua looptijd en dergelijke) een goede keuze is en anderzijds zal deze ook de goedkoopste aanbieder zoeken. Daar het woonkrediet een complex financieel product is, raden we u aan om de nodige informatie door te nemen.