Krediet lenen

Door | 7 februari 2012

Een krediet wordt afgesloten door mensen die een zeker bedrag willen lenen of een bepaalde koop op krediet wensen te doen. Geld lenen kan eigenlijk op verschillende manieren, alleen zal er aan de hand van uw persoonlijke voorkeur beslist worden welke kredietvorm uiteindelijk het meest voldoet aan uw wensen en verwachtingen. Geld lenen middels een krediet is dan ook (zeker vandaag de dag) op verschillende manieren mogelijk. Wenst u een klein bedrag te lenen, dan kiest u voor een mini krediet. Gaat het om een groter bedrag, dan kunt u kiezen uit een persoonlijke lening of een doorlopend krediet, etc.

Een krediet aanvragen is vrij eenvoudig geworden, maar het toegekend krijgen van een krediet is een andere zaak. Banken leggen de lat tegenwoordig immers veel hoger dan vroeger het geval was en dat zult u geweten hebben. Hou er alvorens een aanvraag in te dienen tot het afsluiten van een krediet dan ook altijd rekening mee dat u zult moeten voldoen aan de door de bank gestelde voorwaarden. Kunt u dit niet, dan is de kans erg groot dat uw krediet wordt geweigerd en kunt u er eigenlijk beter voor kiezen om geen krediet aan te vragen.

Slechts in bepaalde zeldzame gevallen kan een kredietverstrekker beslissen om een krediet te verstrekken zonder inzage in de inkomsten. In dit geval ligt de kostprijs van het krediet dan wel een stukje hoger dan normaal.