krediet aanvragen

Door | 23 januari 2012

Krediet aanvragen is tegenwoordig niet meer zo moeilijk. Online zijn er tientallen aanbieders waar u per direct een lening aan kunt gaan. Bij sommige kredieten – denk dan bijvoorbeeld aan een minikrediet – is het zelf mogelijk om met een simpele SMS alles te regelen. Natuurlijk houdt dit ook de nodige gevaren in. De consument kan namelijk gemakkelijk een te dure lening afsluiten. We weten allemaal dat krediet duur is. Het is dan ook belangrijk om de nodige informatie door te nemen. Dankzij een krediet simulatie is het mogelijk om online de kostprijs van een krediet te berekenen.

Bijna alle aanbieders maken dit mogelijk op hun officiële site. U moet gewoon het gewenste krediet selecteren. Gebruik de simulator en vul de gegevens in. Onmiddellijk zal verschijnen hoeveel u maandelijks moet aflossen. Alvorens u het krediet gaan aanvragen is het verstandig om eerst even verschillende aanbieders te contacteren. Zoals reeds gemeld kunt u online de nodige informatie doornemen en berekeningen doorvoeren. Voor bepaalde kredieten – de meer gespecialiseerde – kunt u wel wat meer gedetailleerd advies gebruiken. Een afspraak maken op kantoor kan dan het nodige advies opleveren. Denk dan bijvoorbeeld aan een hypotheek. Er zijn vele aanbieders en ook vele hypotheekvormen. Voor de consument is het niet altijd even duidelijk wat er nu precies de beste keuze is.

Een krediet aanvragen moet dus steeds met de nodige zorg gebeuren. Weet dat lenen duur is en dat het soms niet echt nodig is. Luxegoederen financieren met een minikrediet met een rente van 20% is niet altijd even verstandig. Informatie opzoeken en de tarieven vergelijken is een goed idee.